Symfonie van smaken en klanken in De Mortel

DE MORTEL – Afgelopen weekend was de Candlelight Dinnershow van Fanfare St Lucia in de kerk van De Mortel, als opening van haar 100-jarig jubileum. Twee avonden waren volledig uitverkocht en men heeft genoten van een twee prachtige avonden. Een symfonie van smaken door Restaurant De Wilg en een symfonie van klanken door Fanfare St Lucia en haar gevolg.

De slagwerkgroep opende de avond met mysterieuze geluiden die de omgetoverde kerk tot boven aan de gewelven vulden. Daar sloot het fanfareorkest, o.l.v. Will Veraa, op aan met het nummer Innuendo van Queen. Een spectaculaire opening van de avond. Gospelkoor Lichterlaaie uit Eindhoven sloot speciaal voor de gelegenheid aan en bracht samen met de fanfare nummers als You Raise Me Up en I Will Follow Him. Hierna brak het moment aan voor het voorgerecht. Tijdens de dinergangen was het op zaterdag aan Mrs. Ippi en op zondag aan de gelegenheidsband Virtue's Freons om sfeervolle muzikale begeleiding te verzorgen.

Na een muziekblok gewalst te hebben op de deuntjes van o.a. An Der Schönen Blauen Donau en The Second Waltz en het tussengerecht, was het tijd voor de solisten om te mogen stralen op het podium. Eerst was daar Stan van Lankveld op de vibrafoon met het nummer A Tribute To Lionel (niet Richie). Daarna aan Bram, Maud en Fleur om nummers als Starry Nights, Calm After The Storm en Can You Feel The Love Tonight ten gehore te brengen. En die ‘love’ heeft men zeker gevoeld deze avonden.

Na het hoofdgerecht opende de slagwerkgroep, o.l.v. Ton Verberne, het muzikale intermezzo met een prachtig muziekstuk over het bouwen van een kerk. Een stuk met veel dynamiek en zelfs het fluiten van vogeltjes. De fanfare zette het blok voort met het prachtige Nessun Dorma, waarop het emotionele Italiaanse Vivo Per Lei door Fleur en Luca werd gezongen. En na I Dreamed A Dream sloot men dit blok af met het bombastische Barcelona die allen overweldigend achterliet in afwachting van het dessert.

Het muzikale toetje van de avond was een blok met diverse bekende muziek, het snelle Bugler's Holiday met de schijnwerpers gericht op de trompetsectie en een sublieme uitvoering van het nummer My Church door Inge van Asseldonk. Na een medley van Ladies of Soul en wederom een mooi woordje van presentator Jeroen Eikelenboom kwam het programma tot een einde, om tot slot nog één keer samen te proosten.

 

Meer foto's & video's bekijken? Klik hier.

 

(Foto's: Randy v/d Poel)